Zo werkt het

Kies je instapmoment

Beslis in welk leerjaar je start met Engels

Start met Engelse taalinitiatie in de tweede kleuterklas, maar evengoed in het vierde of zelfs zesde leerjaar. Voorkennis is niet nodig. Blink Engels beschikt voor elk startmoment over verschillende niveaus met aangepast lesmateriaal:

De instapmomenten zijn afhankelijk van het leerjaar:

Kleuteronderwijs Groep 1 en 2
Eerste graad lager onderwijs Groep 3 en 4
Tweede graad lager onderwijs Groep 5 en 6
Derde graad lager onderwijs Groep 7 en 8

Differentieer

Zet verschillende instructietalen en opdrachten in

De methode biedt verschillende vormen van differentiatie aan, om optimaal aan te sluiten bij de verschillen van je leerlingen. Kies voor instructies in het Nederlands en/of Engels en zet extra opdrachten in bij kinderen die het Engels snel oppikken.

Instructietaal

Vanaf het derde tot en met het zesde leerjaar kun je kiezen om instructies mee te geven in het Nederlands en/of Engels. De letters a, b en c geven aan in welke taal de instructie gegeven wordt.

Derde en vierde leerjaar: 2a of 2b

  • 2a = basisniveau met Nederlandstalige instructies
  • 2b = een stapje moeilijker met Engelstalige uitleg

Vijfde en zesde leerjaar: 3a, 3b of 3c

  • niveau 3a = basisniveau met Nederlandstalige instructies
  • niveau 3b = een stapje moeilijker met Engelstalige uitleg
  • niveau 3c = 100% Engelstalige instructies

Extra opdrachten

Alle worksheets sluiten af met extra opdrachten waarin kinderen die snel klaar zijn hun tanden kunnen zetten. Die opdrachten houden niet alleen rekening met een verschil in tempo, maar ook met verschil in niveau. De opdrachten zijn uitdagend en vormen een mix van verdieping van de les.

Blink differentiatie extra oefeningen

Ondersteuning leerkracht

Om jou als leerkracht optimaal te ondersteunen zit bij elke les een beknopte lesvoorbereiding en via de online lesomgeving heb je altijd de mogelijkheid om Engelse woorden en zinnen te laten uitspreken door een native speaker.

Wanneer je leerlingen digitaal oefenen, wordt het werk van je leerlingen automatisch nagekeken. Zo krijg je als leerkracht snel de resultaten van je leerlingen te zien.

Blink leerkracht lesvoorbereiding 1
Blink leerkracht lesvoorbereiding 2